Cart

Državno prvenstvo posameznikov, Krško 2.4.2017

Dvojne stopničke za »ljubljanska« dirkača

Po pričakovanjih je prvo dirko letošnjega državnega prvenstva v speedwayu, ki se je včeraj odvila na stadionu Matije Gubca v Krškem, dobil naš najboljši voznik vseh časov Matej Žagar.
Drugo mesto si je v finalu priboril njegov glavni tekmec minulih nekaj sezon, Hrvat Jurica Pavlic. Na veselje ljubljanskih navijačev, pa si je v konkurenci voznikov iz šestih držav tretje mesto privozil mladi Laščan, sicer dirkač AMTK Ljubljana Nick Škorja.
Letošnjo okrnjeno zasedbo slovenskih dirkačev (imamo le 4 dirkače) so dopolnili povabljeni tuji dirkači. Letos je tudi prvič po kar nekaj letih sodelovanja, da se prvenstvo ne imenuje Slovensko Hrvaško odprto državno prvenstvo. Tudi pravila so se nekoliko spremenila, saj se letos po rednem delu dvajsetih voženj po vzoru evropskega prvenstva prva dva dirkača rednega dela uvrstita neposredno v finalno vožnjo, dirkači uvrščeni med tretjim in šestim mestom pa se pomerijo v tako imenovani »last chance« oziroma polfinalni vožnji, kjer prva dva napredujeta v finale.
Po rednem delu sta se v finalno vožnjo uvrstila po pričakovanjih rivala zadnjih nekaj let Pavlic in Žagar. Prav slednji je v rednem delu klonil proti razpoloženemu Hrvatu.ki je bil od našega rednega Speedway Grand Prix dirkača. V t.i. "last chance" ali vožnjo zadnje priložnosti, pa so se uvrstili še preostali trije slovenski vozniki Škorja, Ivačič, Štojs in gostujoči dirkač Italijan Paco Castagna. Zmagal je Škorja pred domačinom Ivačičem, brez finala pa sta ostala Štojs in Castagna.
Organizator AMD Krško, ki se pospešeno pripravlja na največjo dirko sezone uvod v serijo Speedway Grand Prix ki bo začela skoraj identično kot v lanski sezoni (29. Aprila) je uspešno prestal prvo od treh dirk, ki bodo na stadionu Matije Gubca v sezoni 2017. Po Uvodu v serijo SGP, jih tako čaka le še organizacija v tradicionalnem terminu junija ko bo na sporedu še Zlati Znak občine Krško in Pokal Franca Babiča.
Druga od treh dirk letošnjega državnega prvenstva, bo 15. aprila na stadionu Ilirije v Ljubljani. Tretja pa se bo nekje sredi poletja odvila v Lendavi.
Od vseh zgoraj naštetih dirk pa bo tudi vse kar bodo slovenski ljubitelji speedwaya ob le štirih slovenskih dirkačih lahko videli v Sloveniji. Ta atraktivna športna panoga je v resni krizi, na kar se je opozarjalo že precej let. Kaj bodo naredili odgovorni, da se stanje popravi ni najbolj jasno, saj poskusi šole speedwaya sicer potekajo v Krškem najintenzivneje, a je tudi pri teh od lani, ki so jo z velikim medijskim pompom ustanovili, osip mladih nadobudnih bodočih dirkačev prevelik. Zakaj je temu tako bodo nekoč morali pojasniti vsi tisti, ki so slovenski speedway do tu pripeljali in ga tudi sedaj (kar je precej smešno) tudi rešujejo.

M.P.

Monday, 03 April 2017

Storitve portala

Foto storitve
   - novinarske konference
   - družabni dogotki
   - športni dogodki
   - predstavitve
   - zabave

Sledite nam

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.