Cart

Back

Državno prvenstvo posameznikov, Krško 26.9.2020

primi sui motori con e-max.it

Novi speedway prvak Slovenije je Matic Ivačič


Po dolgih osemnajstih letih ima Slovenija novega državnega prvaka v speedwayu. V odsotnosti dosedanjega serijskega šampiona Mateja Žagarja je speedway žezlo najboljšega v državi prevzel Matic Ivačič. Dirko na stadionu Matije Gubca so organizirali člani AMD Krško, ki so bili seveda presrečni, da je njihov tekmovalec osvojil naslov najboljšega voznika speedwaya v Sloveniji, prvega po letu 1994.
Ivačič je tokrat potrdil, da lani ni brez razloga povzročal problemov Mateju Žagarju, ki si je osemnajsti naslov državnega speedway prvaka privozil šele v dodatni vožnji tretje dirke v Lendavi. V rednem delu dirke v Krškem je vozil zelo zbrano in ni oddal niti ene same točke, v velikem finalu pa se je popolnoma osredotočil na Nicka Škorjo (AMTK Ljubljana), zato je preizkušnjo kar malce nepričakovano dobil Italijan Michele Castagna.
Speedwaya in dirk lačna posavska publika je razgrabila vse vstopnice, ki so bile na voljo zaradi ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje v zvezi z boleznijo covid-19 v omejenem številu. Domačini so bili seveda navdušeni nad zmagoslavjem domačega aduta. Tekmovalno kvoto ob šesterici slovenskih predstavnikov so izpolnili še vozniki iz Avstrije, Italije, Slovaške in Danske, vsi pa so pokazali zvrhano mero borbenosti in nepopustljivosti na stezi. Prihodnost slovenskega speedwaya je zdaj v rokah mlade generacije voznikov in tudi funkcionarjev, ki so odločeni zelo lep in z adrenalinom nabit šport popeljati v bolj svetlo prihodnost, saj je tudi zaradi zaprtja steze na Iliriji v Ljubljani v škripcih, ker je zanj preprosto premalo primernih objektov za vadbo in zahteven trening na motorju.

Saturday, 26 September 2020

Storitve portala

Foto storitve
   - novinarske konference
   - družabni dogotki
   - športni dogodki
   - predstavitve
   - zabave

Sledite nam

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.