Cart

Back

Monday, 21 June 2021

FIM SGP Qualifying Rounds, Goričan 19.06.2021

Hrvaški Goričan je bil prizorišče kvalifikacijske preizkušnje, ki najboljšim trem še vedno odpira pot med svetovno speedway elito. Slovenijo so z licencami AMZS zastopali Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek, mladi Miran Praznik pa je bil rezerva.
Stadion Millenium v Donjem Kraljevcu je gostil kvalifkacijsko dirko GP Challenge, ki je prvim trem pustila odprta vrata, da si na finalni preizkušnji v Žarnovici na Slovaškem zagotovijo prvo mesto, ki v letu 2022 vodi med svetovno speedway elito. Slovenske barve so z licencami AMZS ob odsotnosti poškodovanega Mateja Žagarja branili Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek, priložnost za dokazovanje v ostri mednarodni konkurenci pa je dobil tudi Miran Praznik, ki je bil na dirki v vlogi rezerve.
V močno razgretem ozračju, saj je bilo kar 32 stopinj Celzija, je bilo zelo vroče tudi v posameznih obračunih na stezi. Gledalci na tribunah so videli veliko padcev in ponovitev voženj, saj se je v vsaki vozilo praktično na nož. Slovenski vozniki tokrat žal niso igrali vidnejših vlog in so se po skupaj dvajsetih vožnjah vsi zvrstili v drugem delu lestvice. Aktualni državni prvak Ivačič je zasedel 12. mesto, zbral pa je štiri točke, enako kot mladi Grmek, ki je pristal mesto za njim. Škorja je osvojil 15. mesto z dvema točkama, a zadnjih dveh voženj ni odpeljal. Zamenjal ga je Miran Praznik, ki je vknjižil točko in na koncu osvojil 16. mesto.

primi sui motori con e-max.it
Monday, 21 June 2021

Storitve portala

Foto storitve
   - novinarske konference
   - družabni dogotki
   - športni dogodki
   - predstavitve
   - zabave

Sledite nam

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.