Cart

Back

Monday, 31 October 2022

3. Pokal AMD Krško in Memorial Matije Duha, Krško 30.10.2022

Pokal AMD Krško odnesel Avstrijec
V Krškem so v nedeljo, 30. oktobra, znova glasno hrumeli speedway motorji. Tretji Pokal AMD Krško je osvojil Avstrijec Daniel Gappmaier, Memorial Matije Duha pa obetavni domačin Sven Cerjak. Pred domačim občinstvom sta nastopala Nick Škorja in Miran Praznik, vozil pa je tudi Ljubljančan Anže Grmek. Na dirki mladincev z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov pa so se uspešno predstavili tudi Sven Cerjak, Tilen Bračko in Gregor Zorko (vsi AMD Krško).

Gappmaier presenetil
V članski konkurenci bila dirka zelo izenačena, saj v rednem delu nihče od dvanajsterice voznikov ni ostal neporažen. Italijanski državni prvak Paco Castagna je v štirih nastopih oddal le točko in se zanesljivo uvrstil v polfinale. Domači adut Škorja je po dveh drugih mestih dirko nadaljeval z dvema zmagama in redni del končal tretji, drugi pa je bil Poljak Tomasz Orwat. Grmek je dirko začel z zmago, nato pa je skupaj osvojil 8 točk, kar je zadoščalo za peto mesto po rednem delu in uvrstitev v polfinalno vožnjo. Praznik je na dirki osvojil le točko, in sicer v prvem nastopu, ter je zadnjo dirko letos končal na 11. mestu. Grmek si nato v prvi polfinalni vožnji ni uspel zagotoviti napredovanja, saj je zaostal za Castagno in Dancem Williamom Drejerjem, v drugem polfinalu pa je Škorja zmagal pred Danielom Gappmaierjem. Finale se ni izšel po načrtih favoritov Castagne in Škorje. Presenetil je Gappmaier in povedel pred Škorjo, ki ni uspel ponoviti uspeha iz sezone 2019, ko je osvojil prvo dirko za pokal AMD Krško, ter je na koncu tudi prvi prečkal ciljno črto in zmagal.

Cerjak prvi pred domačimi navijači
V mladinski konkurenci sta izstopala Sven Cerjak in Čeh Vojtech Šachl, lep napredek pa je po krstni dirki na domačem stadionu pred mesecem dni pokazal Tilen Bračko, ki je zbral 7 točk v štirih nastopih. Gregor Zorko je osvojil 3 točke in skupno peto mesto. V finalni vožnji za Memorial Matije Duha sta domača dirkača razveselila navijače na tribunah stadiona Matije Gubca, saj sta se v cilj pripeljala na prvem in drugem mestu, Štachlu pa je pripadlo tretje mesto.

Monday, 31 October 2022

Storitve portala

Foto storitve
   - novinarske konference
   - družabni dogotki
   - športni dogodki
   - predstavitve
   - zabave

Sledite nam

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.