Cart

Back

Tuesday, 04 October 2022

Državno prvenstvo posameznikov SLO/HUN, Krško 2.10.2022

Škorja najboljši na dirki DP v speedwayu v Krškem

Krško je bilo v nedeljo, 2. oktobra, znova v znamenju speedwaya. Na stadionu Matije Gubca je bila namreč na sporedu dirka, ki je štela za državno prvenstvo Slovenije in Madžarske. Člani AMD Krško, organizatorji druge preizkušnje sezone prvenstva, ki je letos pod skupnim okriljem AMZS in MAMS (Madžarska motošportna zveza), so imeli s pripravo proge nemalo preglavic, saj je dež v preteklih dneh pošteno zmehčal podlago. Štartni seznam so ob slovenskih in madžarskih voznikih dopolnili še tekmovalci iz Italije, Avstrije, Češke, Poljske in Danske.

Škorja unovčil poznavanje domače proge

Nick Škorja (AMD Krško), tretji s prve dirke, ki je bila v Petišovcih pri Lendavi, je izkoristil poznavanje domače proge in si je zanesljivo privozil prvo mesto na drugi preizkušnji za točke državnega prvenstva v Krškem. Vseskozi je bil zelo zanesljiv in v vseh vožnjah ni oddal niti ene točke. V sedmi vožnji rednega dela tekmovanja je premagal tudi Matica Ivačiča (ST Lendava) in zmagovalca prve dirke Anžeta Grmeka (AMTK Ljubljana), ki sta prav tako v borbi za naslov državnega prvaka. Tudi drugi domači voznik Miran Praznik je dobro začel dirko, v nadaljevanju pa je imel nekaj problemov z motorjem. V zadnji vožnji mu tako ni uspelo osvojiti točke, ki bi ga pripeljala v finalni del dirke. Več sreče je imel Grmek, ki je skozi celotno tekmovanje iskal nastavitve motorja in občutke na progi ter se je za las prebil v "last chance" vožnjo. Ob Škorji, ki je v rednem delu vknjižil maksimalnih 15 točk (3, 3, 3, 3, 3), se je neposredno v finalno vožnjo uvrstil še Ivačič, ki je zbral 14 točk (3, 2, 3, 3, 3). Iz "last chance" vožnje sta se v finale prebila še Avstrijec Daniel Gappmaier (skupaj v rednem delu 11 točk: 2, 3, 1, 2, 3) ter Grmek (10 točk: 2, 1, 3, 3, 1), ki pa je imel težko delo s poljskim voznikom Jakubom Sroko.

V finalu Škorja potrdil odlično formo

Za finalno vožnjo je Škorja izbiral prvi. Odločil se je za notranjo pozicijo A, Ivačič in Grmek pa sta štartala z zunanjih pozicij C in D. Škorja je notranjo pozicijo dobro izkoristil. Ivačič ga je sicer vse štiri kroge vztrajno napadal, a ni uspel priti pred Laščana, ki je vozil zbrano in v ovinkih zelo natančno ter zmagal. Tretji je ciljno črto prečkal Gappmaier, četrti pa Grmek.
»Vrhunsko pripravljena proga, dobre vožnje, zelo izenačene. Mislim, da sva v finalu z Maticem (Ivačičem op. a.) prikazala izjemno borbo, ki je bila fair, in mislim, da so gledalci lahko danes uživali, in mislim, da bi moralo biti čim več takih napetih dirk« ,
je povedal zmagovalec Škorja, ki ima po dveh dirkah v skupnem seštevku enako število točk kot Ivačič in Grmek - vsak ima namreč 36 točk, kar obeta nadvse zanimivo in napeto nadaljevanje prvenstva.

Cerjaku zmaga med mladimi upi

V okviru spremljevalnega programa so izpeljali tudi dirko mladih upov z 250 kubičnimi motorji. Največ je pokazal Sven Cerjak (AMD Krško), ki je dobro unovčil mednarodne izkušnje, ki jih je pridobil poleti.
V štirih vožnjah si je Cerjak zanesljivo privozil štiri prva mesta ter maksimalnih 12 točk, kar je pomenilo zmago pred madžarskim voznikom Zoltanom Lovasem, ki je zbral 8 točk. Tretje mesto sta si s po dvema točkama razdelila debitanta na tovrstnih dirkah Gregor Zorko in Tilen Bračko (oba AMD Krško).

 

Tuesday, 04 October 2022

Storitve portala

Foto storitve
   - novinarske konference
   - družabni dogotki
   - športni dogodki
   - predstavitve
   - zabave

Sledite nam

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.