Košarica

Nazaj

Speedway European Championship Qualification Round 1, Goričan 27.4.2019

Škorja skoraj presenetil favorite

Donji Kraljevac/HR
Edini Slovenski predstavnik Nick Škorja, je na članski kvalifikacijski dirki SEC, ki je včeraj potekala na stadionu Milenijum v Donjem Kraljevcu v sosednji Hrvaški, presenetil konkurenco in se od začetka pa vse do konca boril za vstop v Evro Challenege.
Na odlično organizirani dirki smo že v prvih vožnjah videli nekaj presenečenj in med njimi je izstopal prav slovenski predstavnik Škorja. Že svoji prvi vožnji se je z odličnim manevrom v prvem ovinku prevzel vodstvo in presenetljivo zmagal pred enim od favoritov dirke Čehom Milikom. Nato je v naslednjih štirih vožnjah rednega dela pokazal borbenost in odločnost, ter se z desetimi osvojenimi točkami uvrstil enaindvajseto vožnjo. Le v tej so se vozniki uvrščeni od tretjega do šestega mesta pomerili v tako imenovani »last chance« za prvi dve mesti, ki sta že vodili v Evro Challenge in seveda v vstop v finalno vožnjo večera. V finalu sta že čakala Poljak Miedzinski in Čeh Milik. V tej vožnji so zraven mladega Škorje na startu stali še Nemec Smolinski, Poljak Kubera ter domačin Pavlic. To vožnjo je dobil Kubera pred Pavlice in Smolinskim. Škorja je tokrat po nekoliko ponesrečenem štartu vozil na tretjem mestu in v drugem krogu ob napadih Nemca Smolinskega naredil napako in padel, ter s tem zaključil dirko na zanj odličnem šestem mestu.
Nekoliko drugače pa je dirko začel domači favorit in tudi stari znanec slovenskih ovalov Jurica Pavlic. Začetek je bil precej pod pričakovanji, a je do konca dirke postavil stvari na svoje mesto in se uvrstil med četverico v Evro Challenge.
Finalno dvaindvajseto vožnjo in s tem tudi dirko je po pričakovanjih zmagal Poljak Adrian Miedzinski, pred Čehom Vaclavom Milikom, na zadnje mesto na zmagovalnem odru pa se je povzpel Poljak Dominik Kubera.
Na prelepem stadionu Milenium pa se bo letos odvila še ena zelo pomembna dirka in sicer SGP Challenge, ki bo na sporedu 24 avgusta. Ali bomo Slovenci imeli na tej prestižni dirki svojega predstavnika pa bomo morali še nekoliko počakati.

M.P.

Izjave po dirki si lahko poslušate na spodnjih povezavah;

Jurica Pavlic

Monday, 29 April 2019

Storitve portala

Foto storitve
   - novinarske konference
   - družabni dogotki
   - športni dogodki
   - predstavitve
   - zabave

Sledite nam

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.