oglasi

Košarica

Nazaj

Torek, 06 September 2022

Tretji krog 1. češke lige

Speedwayisti Krškega drugi

Na stadionu Matije Gubca v Krškem je domača speedway vrsta vozila dirko 3. kroga češkega prvenstva.
Speedwaya lačni gledalci so lahko v Krškem znova prišli na svoj račun, saj so si lahko ogledali dirko 3. kroga 1. lige Češke, v katerem letos sodelujejo tudi vozniki AMD Krško. Za gostitelje so se proti zavzetim in brezkompromisnim tekmecem za čim več točk borili Nick Škorja, Denis Štojs, Miran Praznik in Anže Grmek. Poleg Krčanov so na dirki vozila še moštva, ki so prišla iz Prage, Pardubic, Koprivnice in slovaške Žarnovice.
Že v prvi vožnji je domači klub z dvema taktičnima menjavama in zmago Mirana Praznika ter drugim mestom Denisa Štojsa povedel s 5-1 proti klubu iz Pardubic. Tudi v tretji vožnji se je izkazal Nick Škorja, ki je dosegel zmago proti neposrednim konkurentom iz Prage, Anže Grmek pa je zaostal za Čehoma Petrom Chlupačem in Danielom Klimo. Tudi šesto in deveto vožnjo so prepričljivo dobili gostitelji, v dvanajsti pa sta se Škorja in Grmek ponovno merila s tekmeci iz Prage. Že v prvi zavoj sta Čeha povedla ter nato uspela ubraniti vse napade Škorje. V skupnem seštevku sta Pražanom privozila 3 točke prednosti. AK Marketa Praga in AMD Krško sta v zadnjih osmih vožnjah opravičila vlogi favoritov in sta proti tekmecem izgubila vsak le še po točko. To je pomenilo, da se razlika treh točk ni spremenila in zmage so se veselili člani češkega kluba, ki je zbral 36 točk, AMD Krško pa 33, od tega Škorja 14.
Tretje mesto je zasedlo moštvo WALBO Koprivnice, ki je osvojilo 19 točk, četrti so bili člani Pardubic, peti pa speedway vozniki iz Žarnovice. Do konca prvenstva sta na programu še dve dirki, in sicer 9. oktobra v Žarnovici ter nato 22. oktobra še v Pardubicah.

Torek, 06 September 2022

pasica.jpg